Iced Earth 02.02.2014 – София, България

След едно доста голямо затишие на концертната сцена през януари дойде първият по-голям концерт през 2014 – Iced Earth отново ни посетиха. Този път бях акредитиран фотограф (за първи път на концерт в България), благодарение на международният сайт за концертни фотографии Festivalphoto.net. Билетите за концерта свършиха няколко дни предварително и клубът в който се проведе се очакваше да е препълнен. В началото всичко беше по-спокойно и на сцената едвам се събраха австралийците от Elm Street:

IMG_3382_

После се появиха и другите подгряващи Warbringer:

IMG_3391_

И двете групи бяха приятни, но разбира се всички бяхме там за Iced Earth. Клубът вече беше препълнен, място за фотографите нямаше и си намерих място с добра видимост в публиката. Сцената, дори и след като изнесоха барабаните на подгряващата група, изглеждаше малка дори и за клубен концерт. А маската беше готова и чакаше…

IMG_7641_

Всички мисли и проблеми обаче се изпариха с първите звуци на Plagues of Babylon от новият албум на Iced Earth:

IMG_7665_

Мястото направо избухна, видя се че при такъв ограничен брой места и близост със сцената публиката е доста по-сплотена.

IMG_7675_

IMG_7681_

Звукът беше изключително добър за такова място, направо не беше за вярване колко добре са се справили техниците (после похвалени за това, че шоуто е станало възможно от Jon Schaffer).

IMG_7683_

Jon изглеждаше леко недоволен и по-късно се разбра защо – мястото явно не отговаряше на очакванията на групата.

IMG_7703_

IMG_7705_

В изпълнените песни нямаше някакви изненада, доколкото проследих сетлиста не беше много по-различен от изпълненията на групата по време на турнето преди да дойдат в България, а включените песни от новият албум се вписаха много добре. Баладата If I could see you беше една от най-силните песни за вечерта като емоционално преживяване за мен.

IMG_7718_

Но малкото пространство имаше своите предимства, групата беше толкова близо и контакта с публиката беше много силен.

IMG_3413_

И накрая снимка за довиждане:

IMG_3439_

Да, довиждане – Jon обеща, че Iced Earth ще се върнат в София за да ни изнесат шоуто, което заслужаваме. Какво по-хубаво от това 🙂 За мен лично този концерт беше много добър от страна на групата. Има групи, които просто те завладяват на концерт и те правят техен фен на живо, точно на такъв концерт бяхме снощи.

 4 Отговори на “Iced Earth 02.02.2014 – София, България”

  1. Иван Дончев каза:

    Поздравления за сниките, Нончо! 🙂

  2. Браво Нончо , добре си се справил , като за първи път …Поздрави от братята , които бяхме до теб и заедно споделихме това изживяване ….Благодаря ти за снимката с маската все пак 🙂

    Много късмет , майна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *