Портрети в долината на розите ’24

Май месец е динамичен и винаги се появяват доста възможности. Аз се опитвам да се възползвам от нацъфтелите розови полета, но не всеки път намирам хора за снимки. Успях да си открадна няколко кадъра от ритуалния розобер, част от празника на розата в Карлово.

портрет розобер Карлово Клисура 2024

портрет розобер Карлово Клисура 2024

Тази година всъщност розоберът беше в … Клисура. Това се случи и за да се подсигури наличието на рози след ранно започналия цъфтеж тази пролет.

портрет розобер Карлово Клисура 2024

портрет розобер Карлово Клисура 2024

Може би забелязвате, че не съм снимал царицата на розите. Обикновено това момиче е твърде заето с официалната част и селфита с чуждестранни туристи, а аз не искам да съм твърде нахален. Затова предпочитам да имам малко повече време за снимки с другите момичета, които изглеждаха страхотно в изчистените бели носии. А и косите им бяха пуснати(който е снимал с мен знае за това мое предпочитание).

Ало, Карловци, как може да изберете царица на розите с хубава къдрава коса и да e със скучно прибрана прическа? 😀

портрет розобер Карлово Клисура 2024

Като допълнение – наистина не беше лесно да се преборим с многото чуждестранни туристи за по-артистични кадри 🙂

портрет розобер Карлово Клисура 2024

Поради това, че ритуалът беше в Клисура не ми се връщаше до Карлово за допълнителните дейности след това. На път ми беше вече към София, а и любимата ми част е именно в розовите полета.

При едно от пътуванията ми в района обаче убедих и дъщеря ми за малко бързи портрети в полето. Пускам снимките в този блог за повече разнообразие.

детски портрет в рози

детски портрет с рози

И за да продължим с разнообразието – портрети и с маковете в съседство!

детски портрет с макове

детски портрет с макове

Това бяха някои кадри от блиц фотосесии за по 15 минути. Могат да се получат много красиви резултати с моите фотографски умения и малко желание за снимки. За хората с желание – не се срамувайте да ме потърсите 🙂Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *