Infected Rain 20.09.2023 София

Вече няколко пъти се случва така, че Infected Rain идват за концерт в София през септември или октомври. Този път в края на Heyday ’23 турнето си.

Този път като хедлайнер на Freedom Open Air, малък фестивал организиран от OldSkulls Club. Събитието се проведе на открито до клуба. Това се оказа добро решение, а времето навън беше чудесно за началото на есента.  Пристигнах някъде по сумрак, тъкмо за започването на група с благозвучното име Пача. Тези момчета бяха забавно енергични и доста разговорливи между песните:

Пача

Следващата група бяха Маяк, с много различен стил(основно стоунър инструментали) и поведение.

Маяк

Разбира се всички чакаха Infected Rain. Този път имаше промяна в състава, за пръв път откакто ги помня. През тази година беше анонсирано оттеглянето на братята Владимир и Сергей Бабич, като за басист е привлечена Alice Lane. Беше интересно да видим как се справят с една китара по-малко.

Всичко изглеждаше подготвено, групата излезе и … се появи някакъв проблем със захранването на апаратурата. След известно време имахме втори старт и шоуто започна!

lena scissorhands

Разбира се имаше и минутка за представянето на Алис.

Lena & Alice

Но основната движеща енергия отново беше Лена, във всякакви форми на духа, тялото и гласа.

lena scissorhands

lena scissorhands

lena scissorhands

lena scissorhands

Alice Lane

Концертите на Infected Rain често ми минават като на един дъх, без да имам възможност да броя песни и колко време имам да снимам отблизо. Все пак фотографите не биваше да нахалстваме и се изместих в публиката след няколко песни отпред.

lena scissorhands

Vidick

lena scissorhands

Alice Lane

lena scissorhands

lena scissorhands

lena scissorhands alice lane

lena scissorhands

Vidick

Infected Rain '23

Трябва да благодаря на групата, че прави всичко възможно да ни посети толкова често. И не само това – винаги са отворени и много приятелски настроени към публиката. За мен беше удоволствие да снимам и се надявам да се засечем скоро пак!

П.П. Независимо колко голям е концерта си е доста приятно да си на открито при хубаво време. Надявам се организаторите да ни зарадват и с други такива събития!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *