Infected Rain / Gwendydd / Dumbfound 10.09.2022

Повече от 3 години не съм публикувал концертен блог. Това се дължи на смесени фактори като частична липса на концерти заради пандемичната обстановка и най-вече не особено колаборативните организатори на концерти в България. За щастие Infected Rain са банда, която винаги е била отворена за съдействие с фотографи и фенове 🙂

Към вече доста популярните молдовци се присъединиха и 2 български банди – Gwendydd и Dumbfound, така че ще започна с тях.

Dumbfold са една група смесваща няколко стила и с тях се срещам за пръв път. Те се оказаха доста интересни и пораздвижиха хората в залата.

Dumbfound

Dumbfound

Втори се появиха вече набралите популярност и самочувствие от европейските си изяви Gwendydd. За тази банда още преди си мислех, че би било яко да имат концерт заедно с Infected Rain и определено се получи чудесно.

Gwendydd

Gwendydd

Gwendydd

Както се вижда на следващия кадър емоцията и връзката с публиката бяха страхотни.

Gwendydd

След кратко затишие стана време и за Infected Rain. Едно от нещата, които ме карат отново и отново да посещавам техни концерти е суровата енергия, която излъчват. Без значение колко дълго са обикаляли на турне винаги се раздават. Разбира се, основна заслуга за това има Лена.

Infected Rain

Публиката беше доста въодушевена от ударното начало.

Infected Rain

Infected Rain

Infected Rain

Infected Rain

Сетлистът беше смесица между новият албум на бандата Ecdysis и някои по-стари класики. Няма да ги изброявам, защото отдавна не ходя на концерти за да изпълнят „моята песен“ 🙂

Infected Rain

Infected Rain

Обичам да хващам причудливите форми на летящите расти на Видик и Лена.

Infected Rain

Infected Rain

Infected Rain

Отново стана страхотно шоу, последното от лятното турне на групата. Както Лена спомена трябва да благодарим за това и на българската връзка в бандата. Симеон, който се грижи за звука определено помага да не ни пропускат.

Повече снимки в галерията:

https://nonchoiliev.com/infected-rain-gwendydd-dumpfound-2022-gallery

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *