Сън – бенефисът на едно златно поколение

Преди 5 години започнах да снимам художествена гимнастика и малко повече да вниквам в този красив, но тежък спорт. Тогава след олимпиадата в Рио едно успешно поколение предаде енергията и високите си цели на нов ансамбъл и треньор. За пълен рестарт правилата в оценяването на гимнастиката също се промениха доста. Съчетанията станаха видимо по-сложни и динамични, дори и за неспециалисти като мен. И въпреки всичко това на световната купа в София през 2017-та новият ансамбъл заплени хората, а Невяна Владинова обра почти всички медали в индивидуалното и короната за кралица на турнира.

Много време мина от тогава, появиха се пречки и контузии. Наложиха се смени в състава на ансамбъла, но всички останаха концентрирани в общата цел. А това вероятно е било само върха на айсберга, видим за хората извън близкия им кръг.

Токио, Токио, Токио… Олимпиадата присъстваше непрекъснато някъде там в умовете и мечтите им. Дойде пандемията и отложи олимпиадата, с което се усложниха и условията. Те танцуваха по ръба за да си заслужат олимпийското злато и да се оттеглят докато са на върха. И да – заслужиха си красивият сън да стане реалност!

Спектакълът с който с оттеглиха от активния спорт беше удоволствие за наблюдение. Истинска феерия от светлини, движение и емоции, която имах възможност да снимам и да ви представя тук. Всичко започна със съвместен танц на ансамбъла и приказните Неви и Катрин.

Невяна и Катрин

ансамбъл олимпийски шампиони

След това всички представиха индивидуално себе си и част от своите любими моменти.

Невяна Владинова

Невяна Владинова

Катрин Тасева

Катрин Тасева

Стефани Кирякова

Стефани Кирякова

Лаура Траатс

Лаура Траатс

Мадлен Радуканова

Мадлен Радуканова

Ерика Зафирова

Ерика Зафирова

И разбира се капитанът – Симона Дянкова.

Симона Дянкова

В шоуто се включи и Теодора Александрова, която беше част от ансамбъла в началото.

Теодора Александрова

В края символичен танц предаде енергията на следващото поколение.

Стар и нов ансамбъл

В новия отбор има доста познати гимнастички от индивидуалното и ми е интересно да видя с какво ще ни изненадат догодина. Летвата не е вдигната, а е направо в небесата 🙂

Новите надежди

Няма как да предам всичко само с няколко снимки в блога може да се насладите на повече:

Специалната галерия с повече от 100 снимки ТУК.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *