СК по худ. гимнастика София 2019

За трета поредна година бях акредитиран фотограф на световната купа по художествена гимнастика в София. Едно красиво и елегантно състезание винаги е добро предизвикателство за фотография. Особено след като миналата година FIG отказаха да ме акредитират за световното първенство в София.

Тази година при индивидуалните участнички бяхме представени от Невяна Владинова и Катрин Тасева. През първия ден двете играха стабилно и завършиха на 4-то и 5-то място в общото класиране.

Невяна Владинова

Катрин Тасева

Във втория ден доброто представяне на Катрин продължи и тя завърши на трето място в многобоя, класирайки се и за 4-те финала.

Катрин Тасева

За съжаление Невяна нямаше ден и след грешки остана извън финалите на бухалки и лента.

Владинова лента

След втория ден първо и второ място заеха Александра Солдатова(Рус) и Линой Ашрам(Изр).

Александра Солдатова

Линой Ашрам

При ансамблите за една година съчетанията и оценките станаха съвсем различни. Вече всички рискуват много повече и оценки над 20 вече не са запазени само за най-добрите.

Трябва да споменем, че от преди година в ансамбъла ни участваха 2 нови момичета – Симона Дянкова, Лаура Траатс и Мадлен Радуканова бяха чудесно допълнени от Ерика Зафирова и Стефани Кирякова. За съчетанията си с 5 топки (първи ден) и 3 обръча и 4 бухалки (втори ден) българският ансамбъл получи оценки от по над 24. При липсата на титулярния състав на Русия това значеше безпроблемно първо място.

Ансамбъл България

Симона Дянкова

Втори и трети останаха Италия и Япония.

Италия

Япония

Дойде денят за финалите – неделя.

При индивидуалната надпревара Катрин се представи страхотно и взе 3 сребърни медала – на бухалки, топка и лента.

Катрин Тасева топка

Катрин Тасева лента

Неви бе близо до медалите на обръч, но се класира на 4-то място.

Неви

Линой Ашрам победи във финалите на обръч и бухалки.

Линой

 Солдатова взе златото на лента.

Солдатова

А Екатерина Селезньова стана първа във финала на топка.

Солдатова

При ансамблите финалите поднесоха повече изненади. На топка българките допуснаха видими грешки и останаха извън призовите места. Грешки допуснаха и италианките, което пък позволи на отборът на Беларус да вземе златото.

Солдатова

Финалът на 3 обръча и 4 бухалки беше по-добър за нашите, които постигнаха оценка 24.050. Което беше едва 0.050 по-малко от оценката на Украйна.

Солдатова

Солдатова

И така след 3 дни хубави емоции купата в София беше интересна, а медалите се разпределиха за всеки по нещо. Организацията беше на високо ниво и предостави безупречни възможности за наблюдение и работа. Тук нямаше достатъчно място за толкова много снимки, затова вземете чаша с любимото си питие и се насладете на всички 328 снимки 🙂

Галерия от световна купа по художествена гимнастика София 2019.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *