Children of Bodom – 13.11.2013 София, България

Тази година есенният концертен сезон на рок и метъл сцената в България не е много богат. Сред затишието обявеният преди доста време концерт на Children of Bodom изпъкна. Реших, че след като преди 2 години не отидох, сега е добра идея да ги видя и чуя на живо. Подгряващи групи бяха Medeia (непознати за мен) и полските дет метъли от Decapitated, които гледах преди няколко месеца на RockStadt Extreme Fest в Румъния. Организацията за влизането на концерта беше добра – отвориха вратите по-рано от предвиденото и не се образуваха изнервящи опашки. Очаквах залата да е пълна, но още в началото пролича, че няма някакъв огромен наплив и залата няма да се напълни.

Концертът започна с Medeia, които забиха достатъчно добре, за да раздвижат публиката.

Medeia

След тях и кратка пауза се появиха и Decapitated, които направиха каквото могат, но не се вписаха толкова добре като предния път, когато ги гледах на екстремен фест. А това си пролича най-добре, когато публиката много набързо ги изпрати с викове „Bodom, Bodom!“.

Decapitated

Decapitated

 Дойде време за хедлайнерите, за които всички бяхме там – Children of Bodom. Те представиха разнообразен сетлист с песни от новия албум и разбира се по-стари любими изпълнения.

Children of Bodom 

Не липсваха и заигравките на Alexi Laiho с клавириста и публиката.

Children of Bodom

А барабаните бяха поставени в лявата част на сцената, което по-рядко се вижда. Обикновено клавиристът е забит някъде в ъгъла, а барабаните са си в центъра на сцената.

Children of Bodom

А различното осветление променяше визуалното усещане на всяко изпълнение.

Children of Bodom

Children of Bodom

И разбира се емоцията, която групата предаваше на публиката 🙂

Children of Bodom

Children of Bodom

Въпреки, че бях до пулта отговарящ за звука, някак не беше от най-добрите озвучавания, които съм чувал в зала Универсиада. Затова реших да се преместя малко по-напред, което не беше толкова трудно.

Alexi Laiho

Звукът не беше много по-добър и по-близо до сцената, но поне успях да направя няколко приятни близки снимки 🙂

Roope Latvala

Alexi Laiho

Така неусетно сякаш се изниза час и нещо и групата си взе довиждане с публиката. След това се върнаха за стандартния бис, в който се включи и вокалистът на Medeia и след кратко финално сбогуване се оттеглиха, оставяйки приятно впечатление. Приятен концерт, макар и доста стандартен, както често се случва на дългите турнета. А в главата ми още звучи Bodom after midnight…

И една хубава снимка на публиката за финал 🙂

IMG_2123_

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *