Amorphis / Soilwork / Jinjer 23.01.2019

По случай 13-тия рожден ден на радио Тангра се осъществи концерт на Amorphis, Soilwork, Jinjer и Nailed to Obscurity. На мен ми звучеше чудесно за началото на 2019-та година и получих одобрение от организаторите да се включа като акредитиран фотограф.

През далечната вече 2009-та година(остарявам!) бях на един концерт на Аморфис в София, който като цяло беше разочароващ за мен. Време беше да си създам едни по-приятни спомени за тази чудесна банда 🙂

Всичко започна с Nailed to Obscurity. Бандата беше посрещната добре от сравнително малкото фенове, останалите май още се бореха с дъждовния зимен вечерен софийски трафик.

nailed to obscurity

След час, вече пред доста по-пълна зала излязоха добре познатите ни Jinjer. Това ми беше трети техен концерт за малко над година и всеки път Татяна ме изненадва с различен стил. Този път не беше толкова приятна изненада като в Пловдив..

Jinjer Татьяна Шмайлюк Tatiana Shmayluk

Jinjer

Всичко по програмата вървеше доста точно и следваха Soilwork. Те са интересна за мен банда, защото не бяха идвали в София, а заради логистични проблеми не можах да ги видя на Wacken 2017.

soilwork

Вокалът Bjorn Strid.

soilwork

Бандата имаше точно толкова време, колкото и Amorphis (75 мин) и се понрави на не толкова запознат човек като мен.

soilwork

Една снимка от високо 🙂

soilwork

Когато излязоха Amorphis сякаш изтриха всякакви впечатления от предишните групи. Просто присъствието на сцената и цялостното усещане беше друго. Имах чувството, че и звукът е по-добър, но това понякога е субективно. Tomi Joutsen:

Tomi Joutsen Amorphis

Завърналият се басист Olli-Pekka Laine.

Amorphis Olli-Pekka Laine

Малко червени сенки 😛

amorphis

amorphis

Добра светлина и за Tomi Koivusaari.

Amorphis Tomi Koivusaari

Следващия кадър като че най-много ми допадна, докато разглеждах каква съм я свършил. Китаристът Esa Holopainen с Томи за фон 🙂

Amorphis Esa Holopainen

Трябва да се отбележи, че сцената беше ниска, което беше много по-удобно за фотография от случаите, когато е по 2 метра. Енергия отблизо и с широкоъгълен обектив.

Amorphis band concert

И назад към публиката.

amorphis публика аморфис audience

Първите 3 песни в които беше позволено да сме пред сцената се изнизаха бързичко и отидох да догледам отвисоко. Сетлистът беше съчетание от последния албум на групата Queen of Time + някои от най-добрите им стари класики като Silver Bride, Black Winter Day, House of Sleep…

amorphis

Радвам се да отбележа, че Аморфис изтриха неприятното ми старо впечатление от предния концерт. Надявам се да не ги пропускам за още 10 години.

А за мен остава най-накрая да започна да снимам с една и съща(или поне подобна) техника на концерти, защото заради експерименти пропускам възможности 🙂

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *