Разни есенни моменти

През есента често се случва да е доста динамично. От времето навън до възможностите за различни преживявания. Покрай едно пътуване за тиймбилдинг в Сандански ми дойде идеята да отскоча до Гърция. И по-точно до езерото Керкини – едно от най-богатите и интересни местообитания на всякакви видове птици. Бил съм там няколко пъти, но никога през есента. Основната ми идея беше да видя розовото фламинго, което обикновено прекарва есента и зимата толкова близо до България.

На пръв поглед правеше впечатление ниското ниво на водата по това време.

Керкини езеро

С мен бяха някои от колегите ми, които проявиха интерес към пътуването. И още не бяхме се огледали като пристигнахме, когато някой попита дали това розовото в далечината е фламинго. Да, и то не едно. Стотици, вероятно хиляди розови птици бяха заели позиции в плитчините. Част от птиците излитаха и сменяха местата си из езерото.

Фламинго Керкини

Гледката беше впечатляваща и наехме местна лодка с водач, с която да влезем в езерото и да се приближим. Зад лодката бързо се присъединиха рибарки.

Керкини рибарки

Фламингата се бяха разположили покрай брега и беше трудно да стигнем много близо до тях с лодката. Все пак беше достатъчно, за да наблюдаваме и снимаме елегантните птици.

Керкини розово фламинго

На връщане – класически кадър с рибар в лодка.

рибар керкини

 

И така, седмица по-късно в София нещата бяха съвсем различни. Времето беше почти зимно, със студен есенен дъжд. А събитието беше мачът от квалификациите за Световното първенство по футбол 2018 между България и Франция. Основният интерес покрай този мач беше заради звездите на френския отбор, като например най-скъпият млад играч в света Килиан Мбапе (Kylian Mbappé).

България - Франция Бодуров Мбапе

В началото на мача имаше сериозен дъжд и сериозен натиск на французите.

България - Франция

България - Франция футбол

След ранния гол на французите някак спаднаха енергията и оборотите им, въпреки някои опасни удари на Мбапе и другата голяма звезда – Антоан Гризман (Antoine Griezmann).

България - Франция Гризман

През второто полувреме сякаш със спирането на дъжда съвсем спря и желанието за нещо повече у съперника, а нашият отбор не беше достатъчно настоятелен за изравняване.

България - Франция

В крайна сметка мачът завърши 0:1 и така Франция спечели за пръв път от десетилетия в София. Гризман и някои негови колеги хвърлиха фланелките си към подкрепящите ги фенове.

Антоан Гризман Antoine Griezmann

 

И още една смяна на посоката в този блог. По-нагоре вече споменах за почти зимната обстановка на мача. На другата сутрин Витоша беше побеляла почти до града и не се сдържах да направя няколко снежни пейзажни снимки.

Първи сняг на Витоша

Малко по-късно вече облаците се поразсеяха и откриха телевизионната кула на Копитото.

Първи сняг на Копитото

Стига толкова за този разпрострял се фото блог 🙂Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *