Arch Enemy / Jinjer 21.09.2017 София, България

Последно бях ходил на концерт на Arch Enemy през 2011-та, когато те бяха от хедлайнерите на фестивала в Каварна. Имам добри спомени от тогава , но мина доста време и беше добре да се опреснят. От тогава групата се промени, като уникалната като енергия и присъствие на сцената Angela Gossow се оттегли и даде път на Alissa White-Gluz. Изглеждаше, че Алиса се справя доста добре с тежката задача да замени такъв емблематичен вокал.

Беше един от тези септемврийски дни, в които времето ни напомня, че лятото свършва. Пред зала Универсиада още преди да отворят вратите вече имаше доста хора. За щастие всичко следваше обявения от организаторите план и нямаше непредвидени закъснения. Влязох малко преди да започне изпълнението на подгряващата украинска банда Jinjer. Вътре залата вече беше прилично пълна, а аз заех място на седящите места. Групата вече е добре позната в България след няколкото си концерта тук и добре се вписваше в настроението на публиката.

Jinjer Sofia 2017

Тук трябва да отбележа, че нямах възможност да направя много добри и близки снимки, защото организаторите от BGTSC не сметнаха за нужно дори да отговорят на желанието ми за фото пропуск за този концерт. Поради това снимах с много компактен апарат без сменяем обектив. За пореден път се потвърди колко трудно се общува с промоутъри в България…

Половин час почивка след подгряващите и светлините угаснаха. Под бурните възгласи на публиката Arch Enemy излязоха на сцената с откриващото парче The World is Yours от новия им албум Will to Power. По традиция, когато снимам от публиката, пропускам първите няколко песни, когато снимат фотографите отпред.

Arch Enemy Sofia 2017 Alissa White-Gluz

Публиката беше загряла, започнаха да се редуват стари и по-нови песни. Изпълненията на My Apocalypse и You Will Know My Name нажежиха съвсем обстановката.

Arch Enemy Sofia Bulgaria 2017

Arch Enemy Sofia Bulgaria 2017 Alissa

Може би се чудите защо все още бях на трибуните 🙂

Всъщност поради очакваната енергичност на публиката при мелодичен дет метъл бях наясно, че долу ще е тежко до средата на сета. Тогава страстите се поуспокоиха малко и беше по-добре за гледане и снимане. Имах възможност да се приближа до сцената.

Arch Enemy Sofia Bulgaria 2017 Will to power tour

Arch Enemy Sofia Bulgaria 2017 alissa

Алиса беше почти винаги в центъра на вниманието и прожекторите, но все пак успях да хвана и някои хубави моменти с китаристите на преден план.

Arch Enemy Sofia Bulgaria 2017 Michael Amott

Опит за по-близка снимка на вокала. Прави впечатление, че Алиса залага доста повече на интересната цялостна визия.

Arch Enemy Sofia Bulgaria 2017 alissa

И разбира се – малко развята синя коса 🙂

Arch Enemy Sofia Bulgaria 2017 blue hair

Барабанистът Daniel Erlandsson малко преди финалните изпълнения.

Arch Enemy Sofia Bulgaria 2017 Daniel Erlandsson drums

Последни сценични портрети от края на изпълнението.

Arch Enemy Sofia Bulgaria 2017 alissa

Arch Enemy Sofia Bulgaria 2017 will to power tour

Като обобщение мога да кажа, че за мен се получи един доста добър и енергичен концерт – точно каквото очаквам от такава банда!

Понеже не обичам да изброявам една по една песните, ето и снимка със сетлиста 😉

Arch Enemy Sofia Bulgaria 2017 setlist5 Отговори на “Arch Enemy / Jinjer 21.09.2017 София, България”

 1. Димитър каза:

  Супер снимки описание на лудата вечер. Ще я помня с баси яките впечетления, как свирят тия машини на живо режат всичко, няма такива музиканти просто…
  евала за блога

  • Благодаря!
   Нямах големи очаквания за снимките, но като прегледах се оказа, че има ставащи. А и концерта си беше супер и си струва да се отбележи 🙂

 2. пак аз Димитър каза:

  да и бях до тебе като снима сетлиста, чудех се и аз да помоля да го снимам не го направих, и си мислех колко съм зле, пък късмет, че попаднах на блога ти 🙂
  много готин блог и снимки… а с програмиране занимаваш ли се.
  Иначе да снимките са уникални, най яките дето ще има от този концерт 🙂

 3. sdf каза:

  Добрече не отидох. От цялата плейлиста ме кефи точно една песен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *