Slayer и Anthrax 31.05.2016 София, България

Топла майска вечер, перфектно време за един по-твърд концерт. Две от четирите банди на голямата четворка на траш метъла бяха отново тук – Slayer и Anthrax.

Залата беше наполовина пълна, когато Джоуи Беладона претича през сцената и започна изпълнението на Anthrax с Caught in a Mosh.

anthrax sofia 2016

Скот Иън не пропусна да ни припомни за последния път, когато групата беше в София с голямата четворка и шоуто беше излъчено по целия свят.

anthrax sofia 2016

anthrax sofia 2016

Включиха и няколко нови песни, които въпреки, че не бяха много познати предизвикаха първите по-масови сблъсъци из публиката. Залата се понапълни и стана съвсем топло.

anthrax sofia 2016

След около 45 минути с Anthrax, те си взеха довиждане с нас и си пожелаха догодина пак да наминат.

anthrax sofia 2016

Секунди след като Anthrax се прибраха вече се чуваха викове за Slayer. Това разбира се продължи и докато се сменяше необходимата техника. Един от техниците беше с тениска Hanneman, която напомняше за починалия преди 3 години китарист на бандата. Всъщност от тогава Gary Holt e вече постоянен член, а от скоро и Paul Bostaph е зад барабаните.

Но това са подробности, които когато падне мрака преди първата песен изчезват.

slayer sofia 2016

Естествено въодушевлението по време на първите няколко песни не позволяваше снимане от публиката пред сцената, но малко по-късно от време на време успявах да щтракна някоя снимки като тази на вече поостарелия Tom Araya.

slayer sofia 2016

Цялата банда, в момент когато китаристите се събираха по-близо. Е, барабаните оставаха доста по-неосветени.

slayer sofia 2016

slayer sofia 2016

Тук вече атмосферата в залата беше огнена, след няколко здрави въртележки в частта пред сцената не се дишаше. За съжаление едва ли някой е мислил за добра вентилация в Зимния дворец на спорта.

slayer sofia 2016

Малка смяна на местата на китаристите и вече от по-близо се виждаше интересен призив на тениската на Гари Холт 🙂

slayer sofia 2016

Kerry King сякаш не се беше променил въобще от преди години. Истинска машина.

slayer sofia 2016

След по-малко от час и половина и сетлист, който отвява глави, стана време за типичното кратко сбогуване и концерта приключи.

slayer sofia 2016

Беше добър концерт, но имаше какво да се желае откъм озвучение, особено по отношение на вокалите, които кънтяха и се губеха в не добрата акустика на залата. Един познат имаше реплика  преди години, която ми изскочи по време на концерта – „На Слеър винаги е яко.“ 🙂

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *