Плитвички езера, Хърватия

 

Аз обичам да пътувам и ми харесва да виждам нови и интересни места. Така преди време видях снимки от Плитвичките езера в Хърватия и те станаха от местата, което бих искал да посетя. И така до тази година когато видях подходяща екскурзия и не трябваше да убеждавам много жена ми за да отидем 🙂

И така след еднодневно пътуване стигнахме по тъмно в Загреб, столицата на Хърватия. Нямаше време за повече от приятна вечерна разходка из центъра.

zagreb, croatia

 

 А на сутринта и кратка разходка до зала Арена Загреб, кой знае може пък следващия път някой концерт да ни доведе тук.

arena zagreb, croatia

 

След това потеглихме към Плитвичките езера, основната за мен цел на пътуването. По пътя натам покрай пътя все още можеха да се видят някои стари неизмазани къщи носещи следи от войните при разделянето на Югославия  преди 20 години. Още като наближавахме езерата се видя, че това явно е много посещавано място, а може би половината от посетителите бяха българи. И най-накрая стигнахме до началото на нашия маршрут по езерата, а една пейка пред езерата изглеждаше като най-спокойното място на света:

Plitvice lakes, Croatia

 

А ето тези лодки обикаляха по водната част от маршрута:

Plitvice lakes, Croatia

 

От тук вече се потопихме в красотата на това място, където сякаш водата си беше направила парад показващ силата и изяществото си.

Plitvice lakes, Croatia

 

Водопади, които сякаш извираха от всички скали наоколо, в съчетание с тъкмо раззеленяващата се гора. А колко ли е хубаво тук през есента?

Plitvice lakes, Croatia

 

И накрая спираща дъха гледка от високо като за довиждане:

Plitvice lakes, Croatia

 

Въпреки, че нямахме много време(пълната обиколка на парка се прави за 2 дни), беше страхотно посещение. Ако имам възможност някой ден определено ще отида отново, този път за 2 дни. И да – сигурно и тогава ще ми се стори малко 🙂

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *