Несебър през септември

В края на лятото морето понякога сякаш малко по малко се отдалечава някъде в плановете за следващата година. Откри ми се възможност за уикенд в Несебър, която реших да използвам. Все пак не съм ходил по Южното Черноморие от 10 години 🙂

За съжаление времето ни напомни, че лятото си отминава с доста вятър и облаци.

бурно море облачно небе

Това изглежда не притесняваше птиците.

чайка

Статуята до входа на стария град на Несебър се оказа привлекателно място за птиците. Една чайка много държеше да прогони кацналия корморан.

стар град несебър статуя птици

Последвах върволицата (най-вече) от чуждестранни туристи към едно от най-известните места – църквата Света София или Старата митрополия. Наложи се да изчакам, докато се намери малка пролука без туристи вътре. Тук и облаците помогнаха за по-драматичен кадър.

стара църква Несебър

Уличките в останалата част бяха покрити почти навсякъде със заведения, магазинчета и хора. Не снимах много, с изключение на по-интересни обекти като този 🙂

стар моряк несебър

Тръгнах да излизам от стария град на Несебър и попаднах на една сватбена фотосесия близо до мелницата. Бурният вятър докарваше 3D визия на роклята и булото.

сватба булка стар град несебър

В посока Равда навсякъде имаше нови сгради с изключение на малко оставено място за дюни и една интересна, стабилно оградена забранена зона.

забранена зона телена ограда

Разходката ме беше уморила достатъчно, а мрачното време направи стъмването сякаш по-бързо. На другата сутрин станах преди изгрева и видях, че вече няма облаци. Отидох до един вълнолом наблизо с надеждата да хвана слънцето, излизащо от морето. Там имаше няколко рибари, които сигурно се чудеха, че има и други луди станали рано.

рибар изгрев вълнолом буна

Оказа се, че слънцето на това място ще изгрее зад един хълм, което беше малко разочароващо. Но за сметка на това не бях виждал шипка, която да е пораснала между бетона на буната.

шипка в буните

Слънцето все пак огря наоколо и водораслите, изхвърлени от морето при по-бурно време, светнаха.

изгрев плаж водорасли

Разходката на плажа по това време беше много приятна. На места се виждаха мокри стъпки – явно вече някой си беше тръгнал преди мен.

следи стъпки

Слънцето напече и доста повече хора тръгнаха към плажа, което ми позволи да направя кадър като за довиждане с морето.

плаж кей лодка море слънце

Малка галерия с повече снимки – ТУК.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *