Rockstadt Extreme Fest 2014 – ден трети

Последните дни на фестивалите винаги носят едно особено приятно настроение. Всички са в чудесно настроение и готови за финално парти. В случая дори и времето беше най-доброто от трите дни – слънчево, но не горещо като първия ден. Тъй като нямаше много добър избор от храна във фестивалната зона тази година – минах направо на бира. Така започна „The Blackout Day“.

Първата банда, която засякох за деня бяха холандската хардкор банда Born From Pain, които доста енергично подканяха публиката да се приближи повече и да се забавлява.

Born From Pain

Born From Pain

И рано-рано се заформи пого.

Mosh pit

От групата изразиха благодарности на перфектната охрана на фестивала, която помагаше по всякакъв начин на хората да се забавляват и правеше всичко възможно всичко да минава без инциденти. Даже вокала на групата покани един от главните охранители да се качи на ръцете на тълпата за малко crowd surfing. В началото помислих, че е просто шега, докато след малко не видях отдалече една отразителна жилетка в каквито бяха облечени охраната да се носи над публиката 😀

Born From Pain

След тяхното изпълнение беше време за още бира и разходка из публиката, когато отнякъде се появи интересно изглеждащо момиче. Тя ми изглеждаше познато и като вдигнах апарата да я снимам позира приятно агресивно. После забелязах зелената лента на ръката и (за този фестивал значеше, че си от изпълнителите) и се сетих, че това вероятно е вокалистката на Infected Rain – Лена, които са свирили по-рано същия следобед.

Lena, Infected Rain

Малко по-късно на сцената се появиха американците SkeletonWitch.

SkeletonWitch

SkeletonWitch

Те бързо се вписаха в забавното настроение.

SkeletonWitch

SkeletonWitch

А почти непрекъснато имаше някой, който се носи на ръцете на тълпата.

SkeletonWitch

SkeletonWitch

После минах и през едно от местата на които се бяха събрали повече българи и говорих с други хора от публиката за всякакви неща. Настроението беше просто страхотно, фестивалната атмосфера – също.

Беше започнало да се смрачава, когато излязоха The Agonist.

The Agonist

Бандата тази година беше сменила оригиналната си вокалистка и звучеше по-различно от преди.

The Agonist

The Agonist

Докато си тръгвахме от пред сцената, когато свършиха песните отредени за снимане наминах към зоната за срещи с групи и там бяха Born From Pain, които свириха по-рано. Изглеждаха в добро настроение, снимах ги с феновете, заговорихме се разни неща. Всичко беше чудесно, докато някой не донесе един поднос с малки прозрачни чашки и ни подкани да пием Palinka. Това беше ракия, която се прави най-вече в Унгария и района на Карпатите. Ударихме по една, после още и още… докато подноса се оказа празен. Ето там някъде започват да ми се губят спомени, като едни от последните ми снимки бяха с групата.

Palinka Blackout

След това ми се губи известно време, в което съм успял да пропусна Dordeduh и започнах да се освестявам някъде в бекстейджа по време на изпълнението на Sodom, което звучеше едновременно толкова познато и толкова далеч. Около мен беше един от пожарникарите на Ръшнов, който повика и една българска фотографка, за да се увери, че всичко ще е наред. В крайна сметка умората от едноседмичното обикаляне и това, че не хапнах преди фестивала в комбинация с няколко бири и шотове с палинка ми докара blackout, който за щастие приключи без последствия. Паднах в капана на един от рисковете на хубавите летни фестивали…

Това беше от последния трети ден на Rockstadt Extreme Fest 2014, където и тази година прекарах няколко хубави дни. Ако не сте били там и харесвате такава музика си струва да се отскочи до Румъния, само внимавайте с палинката 😉

>> Рокщад – ден първи

>> Рокщад – ден втори

>> Галерия с повече и по-големи снимки

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *